Wat kun je met de Wordpress Toolkit

De Wordpress Toolkit binnen Plesk is een handig hulp middel voor het beheer van je Wordpress installaties. In de video laat ik zien wat je kunt met deze toolkit en hoe deze je kan helpen.

Transcriptie

Ik heb weer nieuwe video voor je, vandaag wil ik je Wordpress Toolkit aan je laten zien. Deze bevindt zich binnen ons hostingspaneel en een biedt een aantal handige opties voor het beheer van je Wordpress website, vooral voor het updaten en het checken van de veiligheid van je Wordpress website

Ik ga het je laten zien.

Als je bent ingelogd in de Plesk omgeving dan begin je altijd in dit scherm. Heb je een Wordpress website, dan zul je zien dat je aan de bovenkant deze rij hebt. Te herkennen aan het Wordpress logo.

Hier vind je de naam vande site en een aantal knoppen. Als je klikt op de naam kom je uit in de Wordpress Tool Kit. Met alle belangrijke gegevens voor de website.

Je ziet een voorbeeldje van de site, hoe die er op dit moment uitziet. Je ziet de titel van de website, kun je eventueel nog wijzigen. Je ziet welke versie van WordPress op dit moment geïnstalleerd is en bij beheerder zie je wie de beheerder is of je kan je gelijk aanmelden.

In dit geval kan ik me gelijk aanmelden omdat de Wordpress Toolkit weet wie de beheerder is en wat de inloggegevens zijn. Mocht je inloggegevens kwijt zijn van de site kun je ook onder instellingen een nieuw wachtwoord genereren zodat je alsnog weer kunt inloggen.

Verder hebben we een paar tabjes met plug-ins. Hier zien we alle plug-ins staan die er zijn op de site. Ik kan ze een voor aan- en uitzetten. Mocht ik dat willen dan kan de plugins verwijderen.

We hebben het tabje thema's. Hier vind je alle thema's terug van de site en ook hier in kan ik wisselen welke thema actief moet zijn. Kan ik thema's verwijderen en via de installeren knop kan ik zelfs nog nieuwe thema's installeren. Dit zijn de thema's die beschikbaar zijn via Wordpress zelf. Heb je ergens een thema gekocht of gedownload, kun je die via de knop Thema uploaden rechtstreeks vanuit je computer uploaden en installeren.

We hebben nog een tabje database. Hier kun je zien welke database actief is.

Vervolgens hebben we hier links eenblokje SSL en hier kunnen zien dat voor de site de SSL ingeschakeld is. De beveiliging status voordeze site is oké.

Mocht die rood of oranje zijn, dan betekent dat de site nog beter beveiligd kan worden. Je kan de site beter beveiligen door te klikken op Weergave en je ziet hier de lijst met de opties die beveiligd kunnen worden, oftewel de beveiligingsmaatregelen en zien rechts hier dat de status groen is en dat deze maatregel actief is.

Oranje betekent dat ik ze kan activeren maar niet noodzakelijk zijn. En als ze rood zijn dan houdt dat in dat dit een vereiste is of in ieder geval wenselijk is om dit te activeren.

Wil je het activeren vinkje dit aan, je klikt op beveiligen en dan vervolgens is-ie beveiligd. En als ik nu weg klik, zul je zien dat mij beveiliging status weer oké is.

Onder updates kun je zien of er update's zijn. Mochten die er zijn klik je op weergave, krijg je net zoals bij beveiliging een overzicht te zien van plugins die je kunt updaten, je vinkt ze aan je klikt op update en de plugins worden geüpdatet. Heel makkelijk en heel eenvoudig.

Stel je wil experimenteren met je website, dan kun je dat heel makkelijk via Klonen een kopie maken van je complete website, inclusief de database. Standaard zet Wordpress dit neer op een subdomein genaamd Staging.,  in dit geval dennisdejong.eu. Wanneer ik klik op start wordt een complete kopie gemaakt van een website en kan ik in de Staging omgeving naar hartenlust experimenteren zonder dat dit gevolgen heeft voor de huidige website. Mocht ik klaar zijn met experimenteren en denken van dit kan nu op mijn gewone website , dan kan ik vrij eenvoudig met een knopde gegevens kopiëren en de wijzigingen live zetten zonder dat dit gevolgen heeft voor bezoekers of wat dan ook.

Dit was even in een notendop wat je allemaal kunt doen met de Wordpress Toolkit. Met de Wordpress Toolkit heb je dus alles in huis om je Wordpress website up-to-date te houden en te beveiligen en is dus op sommige momenten een echte life-saver voor jeWordpress website.

Ik hoop dat je hier wat aangehad hebt. Bedankt voor het kijken en tot de volgende keer

Kom in contact Dennis staat voor je klaar

Dennis vrijstaand smallDennis de Jong - online specialist Contact met Dennis

Bel met kantoor

Of kom langs
Oostermeentherand 2A, Steenwijk